Nova uredba trebala bi kao i ostale ostati na snazi do kraja ožujka, a neslužbeno doznajemo da su se razmatrali i prijedlozi da se ograniče cijene svih usluga (ugostitelji, frizeri…), ali se od toga ipak odustalo, piše na 24sata.hr

Neslužbeno doznaje 24sata kako bi Vlada na sjednici trebala donijeti novu uredbu koja se razlikuje od prethodnog ograničavanja cijena namirnica. Ta prva uredba ograničila je cijene devet osnovnih namirnica, dok će nova uredba ograničiti cijene svih artikala i vratiti ih na iznose prije uvođenja eura, iako još nije poznato hoće li se raditi od cijenama s početka ili kraja prosinca.

Nova uredba trebala bi kao i ostale ostati na snazi do kraja ožujka, a neslužbeno se doznaje da su se razmatrali i prijedlozi da se ograniče cijene svih usluga (ugostitelji, frizeri…), ali se od toliko širokih mjera ipak odustalo i došli su do zaključka da treba ostati na hrani i piću.

Prema Vladinim analizama, riječ je u puzajućem rastu cijena i nije problem samo u zaokruživanju već i u postupnom povećanju cijena i prije uvođenja eura.

Podsjetimo, ministar gospodarstva Davor Filipović jučer je održao sastanak s predstavnicima trgovaca. Rekao je kako im neće proći bezrazložna poskupljenja i poručio kako su sve mjere na stolu – što se tiče sankcioniranja takvih poskupljenja.

Ranije premijer Andrej Plenković je u izjavi za medije dao naslutiti da se ovakvo nešto priprema u Vladi.

– Dio poslovnih subjekata ovo koristi za lov u mutnom, to je loša i nepoštena praksa. S tim treba stati, treba se vratiti na cijene koje su bile prije 1. siječnja i prevesti tečaj pošteno i korektno kako je država to odradila u korist građana – rekao je Plenković.