Anticiklona nad Skandinavijom sporo je pokretna i zadržava premještanje nestabilnog zraka s Atlantika nad europsko kopno. Duboki ciklonalni vrlog stacionira južno od Grenlanda. Mlazna struja na svom putu preko Atlantika dolazi do obala Velike Britanije, skreće prema jugu prelazi Portugal i Španjolsku, dolaskom nad sjeverozapadnu Afriku skreće prema istoku te struji preko Sredozemnog mora kao jugoistočnjak. Na visini od 10 km iznad naših krajeva mlazna struja dosiže brzinu 230 km/h, donosi N1.

Nad Sredozemljem je područje niskog tlaka u kojem dolazi do razvoja plitkih ciklona koje se premještaju prema istoku. Ciklona koja se razvija nad Genovskim zaljevom prelazi preko Apeninskog poluotoka I premješta se nad južni Jadran.

Danas će vrijeme biti oblačno s povremenom kišom. Prijepodne u unutrašnjosti maglovito s rosuljom, a na Jadranu oblačno uz mjestimice slabu kišu. Poslijepodne zbog brzog premještanja ciklone preko Jadrana prognoziramo obilniju oborinu uz grmljavinu te jako jugo na srednjem i južnom Jadranu. U sjeverozapadnim krajevima unutrašnjosti poslijepodne naoblačenje s kišom, sjevernim vjetrom te padom temperature zraka.

Na sjevernom Jadranu će zapuhati jaka mjestimice olujna škura bura. U noći na nedjelju te u nedjelju prijepodne kiša u planinskim krajevima unutrašnjosti može prelaziti u susnježicu i snijeg. Najviše dnevne temperature zraka u unutrašnjosti od 2 do 6, u planinama oko 2 na Jadranu od 13 do 18.

U nedjelju oblačno s kišom, a u planinskim krajevima i snijegom, na sjevernom Jadranu olujna bura, a na srednjem I južnom jugo koje će tijekom dana oslabiti i okrenuti na zapadnjak.

Ponedjeljak djelomice sunčano uz jutarnju maglu u unutrašnjosti. Malo toplije, temperature u unutrašnjosti do 8C a na Jadranu oko 14. U utorak će zahladiti. Prognoziramo novo naoblačenje sa kišom, a u planinama iznad 2000 metara moguća je susnježica i snijeg. Od srijede prestanak oborina te će biti djelomice sunčano i vjetrovito.