Ožujak je mjesec koji prate marčane bure, a njih neće biti u aktualnom tjednu. Ovaj tjedan nam neće donijeti toliko stabilnog vremena kao prethodni.

Ulaskom u ožujak ušli smo u klimatološko proljeće. Ipak, na kalendarsko proljeće pričekat ćemo do 20. ožujka u 22 sata i 24 minute. Klimatološka zima za nama donijela je natprosječno visoke temperature zraka cijeloj zemlji, a ono je bilo izraženije na kontinentu nego na Jadranu. Gotovo je posvuda bilo više oborina od prosjeka, osima u južnoj Dalmaciji gdje ih je bilo u granicama prosjeka ili nešto manje piše Dalmacija danas

Ožujak je mjesec koji prate marčane bure, a njih neće biti u aktualnom tjednu. Ovaj tjedan nam neće donijeti toliko stabilnog vremena kao prethodni. Dominirat će jugo i postupno zatopljenje, osobito u drugom dijelu tjedna. Iako će kiše biti u većini dana, ona ne bi trebala biti izražena.

Danas nas očekuje promjenjivo s izmjenama sunčanih i oblačnih razdoblja. Povremeno će biti slabe kiše, većinom u južnoj i osobito sjevernoj Dalmaciji. Puhat će umjereno jugo koje prolazno na moru može biti pojačano. Vjetar će slabiti prema večeri i okretati na levant. Minimalne jutarnje temperature zraka u Zagori od -5 do 0ºC, uz obalu i na otocima od 2 do 8ºC. Najviše dnevne temperature od 9 do 16ºC.

Utorak donosi izmjene sunčanih i oblačnih razdoblja. U većini predjela suho, ali mjestimice će biti slabe i prolazne kiše. Ujutro levant ili slaba bura, danju će puhati umjereno do pojačano jugo. Minimalne jutarnje temperature zraka u Zagori od -3 do 2ºC, uz obalu i na otocima od 4 do 10ºC. Najviše dnevne temperature od 10 do 16ºC.

Srijeda donosi nastavak promjenjivog vremena. Iako će veći dio dana biti suho, povremeno će biti slabe kiše. Puhat će umjereno do pojačano jugo. Jutarnje temperature zraka će porastu, najviše dnevne od 11 do 17ºC.

Pretežno oblačno bit će tijekom četvrtka. Iako će biti duljih suhih razdoblja, povremeno će biti kiše, na sjeveru Dalmacije može pasti i preko 30 litara po kvadratnom metru. Puhat će umjereno do jako jugo. Od jutra toplo, danju od 12 do 17ºC.

Promjenjivo s izmjenama sunčanih i oblačnih razdoblja bit će u petak. Povremeno će biti slabe kiše, većinom na jugu. Vjetar će sasvim oslabiti te će danju puhati iz različitih smjerova. Toplije s najvišim dnevnim temperaturama od 14 do 20ºC.

U dane vikenda promjenjivo s izmjenama sunčanih i oblačnih razdoblja. Bit će dosta suhog vremena iako je i dalje moguća slaba i prolazna kiša. Dominirat će slabo do umjereno jugo i bit će toplo, zaključuje se u  objavi