Osnovnoškolski bend Dapal, u pratnji mentora prof. Frana Pavlovića, ravnateljice OŠ Lapad Mirjane Kaznačić i predstavnika Društva naša djeca Dubrovnik, u Maloj vijećnici Grada Dubrovnika primili su zamjenica gradonačelnika Jelka Tepšić i pročelnik Upravnog odjela za obrazovanje, šport, socijalnu skrb i civilno društvo Dživo Brčić.

Jedan od povoda prijemu je povelja za Naj-akciju 2017. koju je bend Dapal primio od Nacionalne koordinacije Gradovi i općine prijatelji djece, između 68 prijavljenih projekata. Također, ovaj bend sudjeluje na raznim manifestacijama u organizaciji Grada poput Festivala umjeteonstva djece i mladih na Porporeli i Omblini slavuji u Mokošici te ugošćuju bend Uder8teen iz prijateljskog grada Bad Homburga.

Zamjenica gradonačelnika je pozdravila okupljene i izrazila zadovoljstvo trudom i zalaganjem djece u bendu te zahvalila profesoru Pavloviću na dosadašnjem radu. Ovom prigodom zamjenica Tepšić je u ime Grada Dubrovnika uručila ravnateljici Osnovne škole Lapad simboličan financijski iznos za potrebe opreme i rada benda Dapal, te istaknula kako će Grad Dubrovnik i dalje podržavati ovakve projekte i osluškivati potrebe djece.