Zamjenica župana Žaklina Marević nazočila je danas potpisivanju ugovora o izgradnji studentskog doma Sveučilišta u Dubrovniku koji su potpisali rektor Sveučilišta u Dubrovniku Nikša Burum i predstavnik izvođača radova (Ing-Grad, Projektgradnja i Tromont) Srđan Jončić.

 

 

Zamjenica je čestitala svima uključenima u ovaj hvalevrijedan projekt te izrazila veliko zadovoljstvo u realizaciji ovakvog tipa projekta te korištenju Europskih fondova.

 

 

‘Dubrovnik je odavno studentski grad, no tek će sada to postati. Barem u onom pravom smislu.

 

 

Bez mogućnosti smještaja, mnogima iz naše županije, ali i diljem Hrvatske vrata dubrovačkog Sveučilišta su bila zatvorena, a istodobno imamo pune đačke domove.

 

 

Radovi na izgradnji započinju 11. srpnja 2018. godine, a trajat će 15 mjeseci. Studentski dom će imati kapacitet od 254 smještajne jedinice. Projekt izgradnje studentskog doma vrijedan je 216 milijuna kuna od kojih je 151 milijuna kuna bespovratnih sredstava Europske unije iz programa ‘Konkurentnost i kohezija’. Projekt su sufinancirali Dubrovačko-neretvanska županija, Ministarstvo znanosti i obrazovanja i Grad Dubrovnik.