Udruga Bonsai u sklopu projekta PromoVol financiranog od Grada Dubrovnika organzira ove srijede i četvrtka od 16h do 20h u Centru za mlade (Bazen Gruž) besplatne praktične edukacije iz komuniciranja s javnostima u svrhu kvalitetne promocije volonterskih djelovanja organizacija civilnog društva u Dubrovniku. Raspored radionica je kako slijedi a prijave su moguće na ured.vcd@gmail.com i 091 9511009

 

20.06. 16-18h Kako dati izjavu za radio? –Alen Roki

Naučiti ćemo kako osmisliti što kraću i efektniju izjavu ra radio. U mediju koji zahtijeva brzinu i sažetost, potrebno je znati kako skratiti objavu na najbitnije informacije, a da smo slušateljima prenijeli sve informacije.

Radio danas nije samo „radio na frekvenciji“, već je dostupan i na internetu u različitim oblicima, uživo i na zahtjev.

Cilj radionce je polaznicima približiti koliko je radio zapravo jednostavan medij. Da bi se do jednostavnosti došlo, potrebno je uložiti trud u samo pojednostavljivanje izjave.

Također, naučiti ćemo i što to radio „ne trpi“ i koje su njegove pogodnosti.

Danas, korištenjem mobitela vrlo lako se može pripremiti i snimiti izjava za medije, a jednostavnom montažom mogu se pripremiti i mali prilozi prikladni za predstavljanje udruge.

Polaznici će na praktičnim primjerima naučiti kako osmisliti izjave za radio kako bi se što lakše snašli ispred mikrofona, u promoviranju svojih udruga.

20.06. 18-20h Kako dati izjavu za TV? – Alena Hadžić

Televizija – omiljeni medij prisutan u većini kućanstava.

Koje su karakteristike izjave za TV i kako pripremiti kvalitetnu, zanimljivu i jasnu izjavu polaznici radionice naučiti će na uvodnom izlaganju.

Nakon uvodnog izlaganja uz dobre i loše primjere iz prakse, sudionici će se i sami okušati u pripremi i davanju izjave na TV.

21.06. 16-18h Kako napisati članak za portal? – Marijana Matulović

Internetski portali postali su jedan od najvažnijih načina za informiranje velikog broja ljudi zbog svoje „neograničene“ dostupnosti na lokalnoj, nacionalnoj i globalnoj razini te brzini prijenosa informacija. Upravo zbog svoje sveprisutnosti, neizostavan su dio dnevne rutine većine internetskih korisnika. Dodajmo tome društvene mreže i doseg informacija širi se i dalje.

Iako je broj internetskih glasila i dalje u stalnom porastu, zbog borbe oko privlačenja pažnje što većeg broja korisnika i klikova, rijetki su oni koji rade po pravilima struke.

Polaznici radionice će se nakon uvodnog izlaganja o tome kako se pišu tekstovi i kako se uređuju fotografije sami okušati u primjeni stečenih znanja i vještina.

21.06. 18-20h Kako organizirati konferenciju za medije? – Mislav Ćimić

Konferencija za medije jedan je od brojnih alata odnosa s javnostima za ostvarenje uspješnije komunikacije. Tko, kako, kada i zašto organizira konferenciju za medije i zašto se odlučiti baš za ovaj alat, samo su neka od pitanja koja će biti odgovorena na ovoj radionici.

Uz kombinaciju teorije i prakse, polaznici će steći neka nova znanja i uvide o odnosima s medijima koji su nezaobilazni dio današnjeg dinamičnog poslovnog svijeta.

Nakon uvodnog izlaganja uz primjere dobrih i loših praksi, polaznici će biti podijeljeni u nekoliko ekipa te sami sudjelovati u simulaciji konferencije za medije. Na kraju svakog izlaganja, komentirati će se i vrednovati ostvareno s ciljem poboljšanja praktičnih vještina koje su značanje za uspješnu organizaciju organizacije za medije.