Sapir Cohen iz Izraela i Jovan Tomović iz Crne Gore pobjednici su petog izdanja Dubrovnik DUB Bowla, međunarodnog teniskog turnira za tenisačice i tenisače do 11 godina koji se održao pod sponzorstvom prestižnog hrvatskog boutique hotela Villa Dubrovnik.


U kategoriji do 13 godina pobjednički pehar podigli su domaća igračica Leticia Tarocco iz Tenis kluba Ragusa, i Nicolas Eli Nahuel iz Argentine. U organizaciji Tenis centra Dubrovnik i Tenis kluba Ragusa, Dubrovnik DUB Bowl je u šest dana na zemljanim terenima u Gospinom polju okupio više od 160 djevojčica i dječaka iz čak 46 država svijeta. Medalje, pehare i nagrade pobjednicima su uručili direktor turnira Pasko Barović, Paula Franić u ime glavnog sponzora Ville Dubrovnik te treneri Tenis kluba Ragusa Paolo Pavlinović, Lauro Milanović i Pero Barović.

„Ponosni smo da smo uspjeli okupiti toliko igrača iz svih dijelova svijeta, mukotrpno smo radili da bi ovaj turnir uspio pa s pravom možemo reći da je prošli tjedan Dubrovnik bio centar svjetskog tenisa za djecu”, izjavio je Pasko Barović, direktor turnira.

Zanimljivo je da su tri od četiri pobjednika turnira najbolji bili i u kategoriji parova. Tako je hrvatska tenisačica Tarocco pobjedu odnijela u paru s Bugarkom Anastasiom Aleksandrovom Nikolovom, dok su u muškoj kategoriji parova do 13 godina najbolji bili Argentinac Nicolas Eli Nahuel i Amerikanac Quang Duong. U kategoriji do 11 godina u parovima najbolje su bile Hrvatice Lucija Rastočić i Dora Mišković te Španjolac David Daraban i Crnogorac Jovan Tomović. Nagrađeni su i polufinalisti i finalisti glavnog turnira, turnira parova, a medalje su dobili i najbolji igrači Utješnog turnira.

Pobjednici turnira do 11 godina dobili su besplatno sudjelovanje u Justine Henin akademiji, godišnji ugovor jednog od najvećih proizvođača teniske opreme Yonex, pozivnice za prestižne turnire Les Petits As i Little Mo, dok su pobjednici turnira do 13 godina dobili besplatno sudjelovanje u Justine Henin akademiji, godišnji ugovor jednog od najvećih proizvođača teniske opreme Yonex te „wild card” za velike međunarodne turnire ITF Grade One Perin Memorial i Little Mo.