Iza nas je siječanj, središnji mjesec klimatološke zime. Često se dogodi da u Dalmaciji veljača donese najjače zimske prodore, baš kao što je bio slučaj prije točno 12 godina kada je do Jadrana stigla ciklona Gabor i donijela najveći snijeg stoljeća te 14-dnevnu studen. Ove veljače, barem za sada, ništa slično nije na vidiku. Da smo još duboko u zimi mogli smo primijetiti po niskim jutarnjim temperaturama koje su u nekim kotlinama Dalmatinske zagore padale čak do -10°C, a mraza je bilo i uz obalu i na otocima. Ipak, dnevne temperature već su danima više od normale za ovaj dio godine, piše N1

Stabilna anticiklona nad našim dijelom Europe već duže vrijeme podržava suho vrijeme, a ono će potrajati još nekoliko dana. Uživajte u sunčanim danima ovog vikenda, jer već sljedeći bi mogao biti sasvim drugačiji.

Subota će biti pretežno vedra. Ujutro će puhati slaba do umjerena bura, popodne tramontana, nešto jača na moru. Temperature zraka bez veće promjene u odnosu na petak.

Sunčano i bez značajnog vjetra bit će tijekom nedjelje u kojoj je ujutro ponegdje moguća magla. Temperature zraka bit će u blagom porastu.

I prvi dio sljedećeg tjedna bit će suh i pretežno sunčan, a prema njegovom kraju bit će sve više oblaka. Do kraja tjedna vjerojatno će početi novo nestabilnije razdoblje, povremeno uz kišu.