Župan Nikola Dobroslavić i ravnatelj Opće bolnice Marijo Bekić potpisali su danas u Palači Ranjina sporazum o ustupanju na korištenje stana na Pločama u vlasništvu Dubrovačko-neretvanske županije Općoj bolnici Dubrovnik za smještaj liječnika.

 

“Današnjim potpisivanjem ugovora o ustupanju stana koji je u vlasništvu Dubrovačko-neretvanske županije Općoj bolnici Dubrovnik učinili smo još jedan korak u pomaganju bolnici u rješavanju problema smještaja gostujućih i drugih liječnika. Smatramo da Županija i Grad Dubrovnik moramo učiniti sve ono što je u našoj moći da osiguramo bolnici sve uvjete da mogu i dalje pružati odličnu zdravstvenu uslugu. Mi ćemo u našem raspisivanju natječaja za stipendiranje učenika i studenata također uzeti u obzir manjak liječničkog, a i sestrinskog osoblja te ćemo na taj način pokušat privući što više mladih ljudi da se okrenu medicinskoj struci”, rekao je župan Dobroslavić.
 

“Uza sve to Županija s OB Dubrovnik sudjeluje u projektima Objedinjenog hitnog bolničkog prijema, Tu su Dnevne bolnice Dubrovnik i Metković, ulaganja u opremu, operacijske dvorane pri hitnom bolničkom prijemu itd. To su sve mjere kojima pomažemo bolnici da se drži na onoj kvaliteti na kojoj je i sada, a mi smo veoma zadovoljni kvalitetom bolnice. Naravno, želimo ne samo da ostane tako nego da bude iz dana u dan sve bolja”, rekao je župan Dobroslavić.
 

Ravnatelj OB Dubrovnik Marijo Bekić zahvalio se na ustupanju stana kao i svim ostalim vidovima pomoći koje je Županija poduzela.
 

“U ime Opće bolnice Dubrovnik zahvaljujem se gospodinu županu Nikoli Dobroslaviću i Dubrovačko-neretvanskoj županiji što je prepoznala realne potrebe Opće bolnice Dubrovnik i kroz jedan oblik suradnje, kroz ovaj stan koji nam je na raspolaganju do daljnjega ćemo svakako napravit jedan iskorak u rješavanju problema smještaja liječnika u Dubrovačko-neretvanskoj županiji i Općoj bolnici Dubrovnik”, rekao je ravnatelj Bekić.

 

Potpisivanju Sporazuma nazočile su i zamjenica župana Žaklina Marević i v.d. pročelnice U.O. za društvene djelatnosti Jelena Dadić.