Croatia Airlines otkazala je letove na linijama između Osijeka i Splita, Osijeka i Dubrovnika te Zagreba i Brača do druge polovine travnja.

“S obzirom na to da se radi o PSO linijama, na kojima, podsjećamo, Republika Hrvatska nadoknađuje razliku između ostvarenih prihoda i direktnih troškova letenja, nije jasno zbog čega je nacionalni avioprijevoznik otkazao već najavljene letove”, piše portal Croatian Aviation.

Croatia Airlines nudila je letove nedjeljom na liniji Split – Osijek – Split počevši od ove nedjelje, 28. ožujka, no prve dvije najavljene rotacije su otkazane. Trenutno prvi direktni let na ovoj liniji u ponudi je za 11. travanj, no moguće je da će kompanija i taj let otkazati.

Linija Dubrovnik – Osijek – Dubrovnik trebala je krenuti s prometovanjem danas, (29. ožujka), no i taj je let otkazan, kao i ostali letovi ponedjeljkom do 19. travnja.

Sezonska linija Zagreb – Brač – Zagreb po PSO programu trebala bi prometovati dva puta tjedno, no kompanija je otkazala letove utorkom do svibnja, a otkazani su i planirani letovi subotom do 24. travnja čime očito neće biti zadovoljen minimalno propisani broj dostupnih sjedala na liniji u ovoj godini, piše portal.