Redakciji Dubrovačke televizije danas je javio kolega Matka Klarića, načelnika Postaje granične policije na Grudi koji je osumnjičen za zlostavljanje kolegica, policijskih službenica. Prenosimo dio pisma koje je uputio.

(…) Cijela poanta napada na njega je puno veća. Kako čujemo, na njegovo mjesto trebao bi zasjesti kolega iz naše uprave, zna se koji (bio je u vezi s tri od četiri kolegice koje Klarića terete) ili naša šefica koja će se onda i odužiti tim kolegicama. Njihova glavna meta je glavni šef Policijske uprave jer na njegovo mjesto treba zasjesti njegov bliski suradnik također iz ove PU, iz sektora granice. Čudim se da on to ne zna.

Žao mi je Klarića, on je tu samo žrtva preko koje se planira maknuti glavnog šefa. Klarić, on kao on, ne bi nešto od ovoga javno rekao pod cijenu smrti, nego još govori kako treba pustiti službe da odrade svoje. Dosta tog on zna, ne razumijem zašto šuti.

Ne želim pratiti medije, ali žao mi je što za njega nije skočilo više ljudi, posebno oni koje on najviše voli. Gdje su lovci? Kako čujem, napisao im je emotivnu poruku da neće više u lov da im ne bi bio teret.

Gdje je ovaj njegov judo Klub? Voli tu djecu više nego sebe, oni su mu najdraža tema.

Žao mi je što nema Torcide da digne glas za njega, ali zanm i da oni za njega ne znaju. Mi ispod policijske košulje moramo nositi crnu ili modru majicu, a kolega mi davno kaže da ga je vidio kad se presvlačio, na njemu crna majica, a na njoj natpis Torcida Hajduk. Pričao sam s njegovim kolegom iz Policijske akademije. Pričao mi je anegdote. Čujem da mu je i brat u Torcidi. Dajte mu podršku!

Nema ni nas, kolega koji mu vjerujemo, koji ga volimo jer je čovjek i vojnik. Nema nas jer ne smijemo. Kad pregaze njega, mi smo na redu. Da, ja se sramim! Neugodno mi ga je sresti. Skupljam hrabrost da ga nazovem. Morao sam mu pomoći, makar ovako anonimno, a tako su ga i optužili. Najviše mi ga je žao jer nikad ništa za sebe nije napravio niti sebi priskrbio. Napravio je najviše za nas i, kako on kaže, za jedinicu.

Žao mi je što je naš ministar javno na televiziji rekao da će biti sankcioniran i time mu poslao poruku da i ne mora ići na sud u Split. Ministre, znam da niste s njim radili. Niste ni mogli, ali da jeste, znali biste kakav je čovjek. pretpostavljam da ga nitko ni od nejgovih nadređenih nije nazvao. Tužno.

A Vi, šefice, Vas može biti sram, kao i kolege koje sjede s Vama u uredu i ispred ureda. Doći će kraj svemu! Znamo zašto najviše proganjate jer Vam je netko uzeo ‘goste’, kolege iz Frontexa. Valjda će se i to provjeriti.

Ministar nam je na TV rekao da će naš načelnik biti kažnjen u ponedjeljak iako nije imao priliku braniti se, niti je bio na sudu. Pa, ministre, ne kažnjavate Vi. Unutarnja kontrola može utvrditi sumnju, a nitko nije kriv dok mu se krivnja ne dokaže, i to na sudu. Žao mi je i Vas jer ste to napravili, a on gleda u Vas i u ravnatelja kao u Boga!

Žao mi je kolegica koje su nagovorene da svjedoče protiv njega! Šefice, sram Vas može biti!

Naš načelnik Matko Klarić u ponedjeljak ide na sud da bi bio kažnjen. To je javna tajna. Ljudi, nemojte da kao zajednica izgubimo takvog čovjeka. Mi se bojimo i ništa ne smijemo. Njega će u ponedjeljak kazniti, smijeniti, napraviti mu sve najgore što mogu. ali, dragi sugrađani, Vi ga dočekajte, dočekajte ga na mostu našeg prvog predsjednika i na ulazu u naš Grad, dajte mu podršku.

Sramim se, načelniče, što sam posumnjao u Vas i najviše što se nemam hrabrosti potpisati.