U večerašnjoj ‘Točki gledišta’ u kojoj su gostovali dojučerašnji županijski vijećnik Nikola Duper (Srđ je Grad) i županijski vijećnik iz redova Mosta, Marko Mišo Mujan govorilo se i o vrućoj temi izgradnje Zračne luke u Trebinju.

Upravo se pitanje tamošnjeg aerodroma povuklo i na posljednjoj sjednici županijske skupštine koja se održala u ponedjeljak.

Bespredmetno je da se to spominje u izvještajima župana. To su međunarodni, eventualno problemi u pitanju. Cijeli taj narativ župana protiv te zračne luke mi se više čini čisto onako zato što mora biti protiv toga. S druge strane, izgleda s državne razine da je to ako ne gotova stvar, u fazi dogovaranja, da će tu biti nekakva razmjena za neke naše projekte koji će se raditi na sjeveru Hrvatske, tako barem imamo neslužbene informacije– rekao je Duper.

Deklaraciju smo izglasali, a što se tiče dalje odnosa prema Zagrebu ja sam jednom rekao i na Županijskoj skupštini podržava li predsjednik Vlade Deklaraciju i nastavio sam dalje govoriti ako on možda se nije uspio javiti ili nema vremena možda bi potpredsjednica Šimpraga mogla doći i tamo to sa sunarodnjacima dogovoriti da ne rade – ispričao je Mujan.

Sve vam je jasno o čemu se tu radi. Radi se o tome da netko odozgo to vuče. To su interesi koji znaju biti pogubni – istaknuo je Mujan dodavši kako će to biti vrlo pogubna zračna luka ukoliko se napravi i da će ona biti vezana uz šverc.

Detaljnije u video isječku.