Britanski EasyJet napravio je određene izmjene u svom redu letenja. Brojne linije koje su bile najavljene za listopad sada će završiti s prometovanjem s krajem rujna. Kompanija će zadržati 11 linija u listopadu, uglavnom s minimalnim brojem tjednih operacija, piše croatian aviation.

Linije prema Zadru i Puli

Kompanija će do kraja rujna prekinuti promet na dvije linije prema Puli, iz Bristola i London Gatwicka, dok je linija iz London Lutona zadnji let obavila prošle subote (12. rujna).

Isto je i u Zračnoj luci Zadar. Posljednji let prema Zadru EasyJet će obaviti ove subote (19. rujna) na liniji iz Lutona, dok je linija sa Gatwicka završila s prometovanjem prošle subote. EasyJet je prema Puli i Zadru prijašnjih godina prometovao i u listopadu, no ove godine se to neće dogoditi.

Linije prema Splitu i Dubrovniku

Do kraja rujna EasyJet će ukinuti dvije linije prema Splitu: iz Belfasta i Amsterdama. U prometuju ostaju sljedeće linije:

Split – Basel (do 24.10.),

Split – Bristol (do 24.10.),

Split – Geneva (do 24.10.),

Split – Glasgow (do 25.10.),

Split – Gatwick (do 31.10.),

Split – Luton (do 24.10.),

Split – Manchester (do 27.10.).

Promet će na spomenutim linijama u listopadu biti skroman, kompanija uglavnom najavljuje jedan let tjedno. Što se tiče Dubrovnika, EasyJet će do kraja rujna ukinuti tek jednu liniju, Dubrovnik – Geneva, a u prometu će ostati sljedeće:

Dubrovnik – Bristol (do 28.10.),

Dubrovnik – Edinburgh (do 24.10.),

Dubrovnik – Gatwick (do 31.10.),

Dubrovnik – Manchester (do 24.10.).

Kompanija će i na ovim linijama uglavnom prometovati jednom tjedno kroz listopad, a daljnja otkazivanja su također moguća, ovisno o bookingu za svaki pojedini let.