Advent Metković i metkovski Kolektiv s ponosom najavljuju veliki koncert mostarskog benda Zoster ovog petka u Gradskom parku u Metkoviću povodom proslave jubilarnog rođendana udruge mladih. U subotu nastupa i legendarni Kulturni jogurt!

Prijateljstvo Metkovića i Zostera traje dvadeset godina, točno onoliko koliko Udruga mladih Kolektiv iz Metkovića slavi ove godine. Jedan od prvih nastupa popularne mostarske grupe u Hrvatskoj i prvi projekt Kolektiva bio je humanitarni koncert održan u Ljetnom kinu Metković 2003. godine. To je razlog zbog kojeg će udruga koja promiče i potiče aktivno sudjelovanje mladih u životu grada koncertom Zostera simbolično obilježiti jubilarnu proslavu godišnjice djelovanja u petak, 22.12. u sklopu Adventa Metković.

Iz Kolektiva poručuju: “S obzirom na prošla nezaboravna iskustva, očekujemo vrhunsku atmosferu i pozivamo vas da nam se pridružite u proslavi rođendana i stvaranju još jednog glazbenog spektakla za pamćenje. Svi zainteresirani za djelovanje udruge i podršku Kolektivu informacije mogu dobiti na našem štandu. Vidimo se u petak na Zosteru!”.

Zoster je bosansko-hercegovačka grupa iz Mostara koja 23 godine vješto spaja reggae, ska, rock, blues i pop s prepoznatljivim vokalom Marija Knezovića, kantautora čiji tekstovi na poseban način progovaraju o problemima društva uz dozu optimizma i veselja. Izdali su pet studijskih albuma i čine okosnicu regionalne alternativne glazbene scene. Svirali su u svim većim gradovima i festivalima u regiji te brojnim europskim i svjetskim metropolama. Na Adventu Metković, uz legendarne hitove poput “Ko je jamio”, “Majka Jamajka”, “Volio sam te”, “Budi svoj”…, predstavit će uspješnice s novog albuma “Najgori” kao što su “Kuda idu svi ti ljudi”, “Čovjek želi da je ptica” i druge pjesme iz respektabilne karijere benda.

U organizaciji TZ grada Metković u suradnji s Udrugom mladih Kolektiv koncert se održava u Gradskom parku u Metkoviću, 22.12. s početkom u 20:30 sati, a ulaz je besplatan za sve posjetitelje.

No, koncert Zostera samo je mali dio bogatog vikenda na Adventu Metković koji već u subotu na istom mjestu donosi koncert legendarne pločanske rock grupe Kulturni Jogurt. Bend djeluje gotovo trideset godina i uz metkovsku Gomoru, Kuglagere, Stonehenge, Šumsku vilu i Terminatore spada u glavne predstavnike alternativne rock scene doline Neretve 90-ih. Okosnicu benda čine Neretvani: Ivan Dujmović – gitara i vokal, Elvis Sršen – klavijature i vokal kojima se pridružuje splitsko pojačanje. Ova skupina glazbenika vam neće dopustiti da mirno sjedite i iscijedit će vam posljednji atom energije uz fuziju najraznovrsnijeg rock ‘n’ rolla, funka i bluesa. Također u subotu, u 15 sati na Trgu kralja Tomislava održava se plesna radionica Djeda Božićnjaka za djecu i mlade, a u 19:30 u kazalištu GKS-a na rasporedu je igrokaz “Lice”, autora Ratka Bjelčića, o najvažnijem pubertetskom problemu – izgledu, kojeg izvode djeca metkovskih osnovnih škola. U nedjelju u 16:30 sati palimo četvrtu adventsku svijeću uz nastup KUD-a Metković nakon čega nakratko završava program Adventa Metković koji se nastavlja već od utorka 26.12. i traje sve do Stare godine.

Kroz posljednji tjedan 2023. godine uz uzbudljivo glazbeno putovanje provest će vas: Ivo Jurić & Posebna vožnja, Mata & Sile, Gradska glazba Metković, Ivan Vidović, DJ Vedri Tunes, a najveći spektakl očekuje se u petak 29.12. kada u Metkoviću premijerno nastupa jedinstvena i vrhunska koncertna atrakcija Soul Fingers! Najmlađi će uživati u edukativnom lutkarskom mjuziklui Duška Mucala “Koje je godišnje doba najljepše” i plesnim radionicama Dade Čokolade, a Program Adventa završava 31.12. dočekom nove godine točno u podne uz bogati zabavni program i humanitarnu akciju udruge Leptirići “New Year Donation Day”.
.
Advent Metković idealno je mjesto za zajedničko stvaranje predivnih obiteljskih uspomena, susrete sa starim prijateljima i upoznavanje novih, te ispunjenje srca toplinom i radosti u blagdanskom razdoblju. Organizatori Adventa Metković su: Grad Metković, Ustanova za kulturu i sport Metković i Turistička zajednica grada Metkovića uz podršku Dubrovačko – Neretvanske županije i Turističke zajednice Dubrovačko – Neretvanske županije.