Novinarka, sveučilišna profesorica, dječja spisateljica, planinarka i autorica hvaljenog kulinarskog projekta “Lončiću kuhaj” – sve je to Gordana Glibo. Ujedno majka dvoje djece. Impozantan životopis još je fascinantniji uzme li se u obzir da je Goge od 18. godine potpuno slijepa. Svoji inspirativnu životnu priču podijelila je s Ivanom Mijić Vulinović u emisiji “Sve u 16”.

– Uvijek me najviše motivirao despet koji bi se javio kad bi mi rekli – ne možeš to, nema šanse! Promislila bih u sebi – ma što ne mogu?! Sad ćete vi vidjeti! Sljepoća me u ničemu nije zaustavila! Kad ima volje uvijek se nađe i način! – rekla je Goge koja je uza sve ostalo čitavo vrijeme angažirana na poboljšanju uvjeta života za osobe s invaliditetom.

– U suradnji s udrugom Poseban prijatelj i Gradom Dubrovnikom pokrenuli smo nekoliko značajnih projekata na području Dubrovnika. Sutra u 20 sati u Kazalištu Marina Držića prvi put će se izvesti predstava prilagođena osobama s invaliditetom. Riječ je o Krijesnicama redatelja Paola Tišljarića, koji nam je kao ravnatelj kazališta maksimalno izašao u susret. Nadalje, za lipanj je predviđen projekt Lokrum for you kroz koji je osobama s invaliditetom omogućeno upoznavanje otoka. U planu je i kongres pristupačnog turizma kao dio projekta Turizam plus. – otkrila je Glibo.

Razgovor pogledajte u videu.