„Gusti od kobasica“ edukacijsko – natjecateljski gastro događaj održat
će se u Konavlima narednog vikenda. Iz Agroturizma Konavle pozivaju sve
zainteresirane da uzorke kobasica donesu u ured Agroturizma Konavle na
Grudi, 11. ili 12. veljače u vremenu od 15:00-18:00 sati, ili svoje
sudjelovanje prijave na 095 124 6333 (Dario).

U izboru za najbolju domaću kobasicu, „Gusti od kobasica“, Konavle
2021.,  mogu sudjelovati svi proizvođači kobasica dubrovačkog kraja koji
u domaćinstvu za svoje potrebe ili za potrebe tržišta proizvode
kobasice. Uzorak za ocjenjivanje mora sadržavati najmanje 50 cm ukupne
dužine klobasice i biti isključivo domaće proizvodnje. Pobjednike
očekuju diplome i presižna titula „Najbolje kobasice dubrovačkog kraja“.
Postupak ocjenjivanja će provesti certificirani kušači iz Istre i
domaći stručnjaci, a moći će se uživo pratiti na You Tube kanalu i
Facebook stranici Agroturizma Konavle u subotu 13. veljače u 17:30 sati.

Stručnu edukaciju na temu proizvodnje i prerade suhomesnatih proizvoda
održat će u nedjelju 14. veljače u 17:00 sati dr.sc. Mario Bratulić.
Ovom prilikom će predstaviti i projekt prvog konavoskog pogona za
proizvodnju suhomesnatih proizvoda. Zbog epidemioloških mjera broj
polaznika ove edukacije će biti ograničen. Prisustvovanje je moguće
isključivo uz prethodnu prijavu na e-mail: ured@agroturizam-konavle.hr.
Edukacija će se također uživo prenositi na  You Tube kanalu i Facebook
stranici Agroturizma Konavle, u nedjelju, s početkom u 17:00 sati.

Događaj je nastavak aktivnosti koje je Agroturizma Konavle započeo
prošle godine, a koji ima za cilj podizanje kvalitete tradicijskih
proizvoda i daljnji razvoj agroturističke ponude Konavala.

Sve dodatne informacije možete naći na web stranici:
www.agroturizam-konavle.hr te na facebook profilu Agroturizam Konavle.