Iz OO HDZ-a Blato poslali su priopćenje koje prenosimo u cijelosti.

“Kao predsjednica OO HDZ-a Blato obraćam se javnosti s obzirom na izjave Općinskog Načelnika g. Ante Šeparovića usmjerene protiv vijećnika HDZ-a koje su objavljene na mrežnim stranicama Općine Blato 19. rujna 2023. godine.
Vijećnici Općine Blato nikad nisu, niti će podržati štetu koja je „napravljena na grbači naših sumještana“ kako to navodi g. Načelnik. Prisjetimo se, upravo su vijećnici HDZ-a ukazali na nepravilnosti nastale nakon sanacije deponija Sitnica te iste prijavili nadležnim institucijama.
Ako je Načelnik bio nezadovoljan obavljenim poslom trebao je tužiti izvođača i nadzorni organ za projekt Sanacije lukobrana u Prigradici (Jige), a ne ulaziti u sukob s Županijskom lučkom upravom nepoštivajući ugovorne obveze. Time je Načelnik pokazao još jednu nesposobnost i neznanje zbog koje će Općina morati platiti preko 500.000kuna, odnosno preko 66.000 €.
S ciljem prikrivanja štete koju je pričinio prezaduženoj Općini, g. Načelnik optužuje sve i svakoga, državne institucije, ustanove, sudove i njihova pravomoćna rješenja pa i vijećnike HDZ-a narušavajući ugled Općine Blato svakim danom sve više.
Ovim putem pozivamo g. Načelnika da prestane podizati tenzije i na taj način po ustaljenom običaju dijeliti Blato, da odgovorno troši općinska sredstava i uhvati se posla oko planiranih projekata na zadovoljstvo i korist stanovnika Općine Blato.

Franciska Jurišić Bačić, mag.bibl.”