Večeras je krenula nova emisija Dubrovačke televizije ‘Izborni studio’ koja će se emitirati do petka, 7. svibnja od 20-22 sata. Emisija je podijeljena u dva dijela. U prvom dijelu gostuju kandidati za gradonačelnika/gradonačelnicu i župana/županicu, a u drugom dijelu u ‘Glasu naroda’ gledatelji postavljaju pitanja također kandidatima koji se natječu za čelna mjesta u Gradu i Županiji.

Prva gošća emisije ‘Izborni studio’ bila je kandidatkinja za županicu DDS-a, Terezina Orlić. Predstavila je glavne okosnice svog programa. Osvrnula se na lošu demografsku sliku.

– Koja je jedino pozitivna u Župi dubrovačkoj i Dubrovniku, međutim područja kao što su otoci i primjerice Dolina Neretve su u demografskom minusu. Možemo ih vratiti jedino kroz demografsku aktivnost, a taj dio smo nekako zapostavili. Preuzeo nas je turizam i u tom smjeru smo išli. U ovom momentu najvažniji problem u Županiji je situacija s koronakrizom – istaknula je Orlić te naglasila važnost procijepljivanja turističkih djelatnika, ali i ostalih kao jedan od preduvjeta spasa sezone.

Jedna od glavnih okosnica programa Terezine Orlić i DDS-a  je i zdravstvo i kako riješiti problem stanovanja mladih liječnika i djelatnika u zdravstvu.

– Odvojena smo Županija i dislocirani smo, ali usprkos svim investicijama koje se trebaju dogoditi, mi imamo problem u kadru. Kroničan je nedostatak i liječnika i medicinskih sestara i cijelog zdravstvenog osoblja i tome se treba posvetiti. Taj dio smatramo vrlo važnim. Zdravlje nam je vrlo bitno – kazala je Orlić.

Na pitanje zašto dati upravo njoj glas Orlić je odgovorila.

– Ja sam se zapravo kandidirala zato što smatram da Županija može bolje. Pored stvarno izuzetno velikih potencijala prirodnih i ljudskih i kulturnih, mislim da možemo biti regija koja će biti na čelu regija. Imam dovoljno životnog i radnog iskustva, voljna sam slušati građane i provesti njihove ideje u djela – kazala je između ostalog Orlić.

O čemu je još Orlić govorila možete pogledati OVDJE.