Iz Mosta DNŽ uputili su zanimljivo priopćenje medijima kojeg prenosimo u cijelosti, a odnosi se na nagradu za uspješnost koju isplaćuje svojim zaposlenicima Dubrovačko-neretvanska županija- Naime MOST-ovci tvrde kako se ona zloupotrebljava.

-Poznato je kako Dubrovačko-neretvanska županija već duže vrijeme svojim zaposlenicima isplaćuje nagradu za uspješnost. Iako sam pojam nagrade za uspješnost kada je javni sektor u pitanju upućuje na nešto sasvim drugo, ovo nije nikakva novost, niti je cilj ovog instrumenta nagraditi kvalitetne zaposlenike, a one koji ne rade dobro na neki način kazniti. Naime, ova mjera je uvedena iz potpuno drugih razloga, jer je zbog velikog broja zaposlenika masa plaća probijala zakonom dopuštene granice pa je trebalo ili umanjiti plaće svima ili izmisliti način kako izigrati uredbu i naći način za isplatiti plaću zaposlenicima u cijelosti.
Međutim, nitko ne bi pomislio da će ona zloupotrebljavati u neke druge svrhe. Naime, do nas je iz više izvora došla informacija prema kojoj je župan na kolegiju naložio pročelnicima da uskrate isplatiti nagradu za uspješnost svima onima koji nisu cijepljeni ili nisu preboljeli odnosno nemaju covid potvrdu.
Budući da je ovdje riječ o diskriminatornom postupanju koje je za svaku osudu i koje na najniži mogući način vrijeđa ljudsko dostojanstvo očekujemo da će se od ove sulude ideje odustati i poštovati ustavno pravo zaposlenika na osobni izbor – naveli su iz MOSTa DNŽ.