Povodom Međunarodnog dana borbe protiv nasilja nad ženama koji se obilježava u petak u emisiji “Sve u 16” smo ugostili zamjenicu pročelnice županijskog Odjela za zdravstvo, obitelj i branitelje Ninu Skurić te profesoricu psihologije Suadu Salčić. Skurić je voditeljica projekta “Osiguravanje sustava podrške za žene žrtve nasilja i žrtve nasilja u obitelji – Josipov dom”, dok je Salčić zadužena za edukaciju stručnog kadra za rad sa žrtvama nasilja.

– Projekt traje do kolovoza 2023, a njegova je ukupna vrijednost 11,7 milijuna kuna. Od toga je 85 % osigurano iz Europskog socijalnog fonda u sklopu Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali, a 15 % bespovratnih sredstava iz proračuna Republike Hrvatske.Projekt se provodi pod geslom “Šutnja podržava nasilje! I tebe se tiče!” – rekla je Skurić.

– Nasilje se ne tiče samo onoga kome se događa, već svih nas. Počevši od institucija koje su se na radu u sklopu ovog projekta još više povezale, pa sve do pojedinaca. Naime, svatko tko ima saznanja o nasilju nad ženama i uopće treba reagirati. – istaknula je Salčić.

Razgovor pogledajte u videu od 27. minute.