FCW

Dio liječnika iz Specijalističke bolnice Kalos uputio je javno pismo županu Nikoli Dobroslaviću u kojem traže njegovu ispriku. Pismo, zajedno s potpisima liječnika prenosimo u cijelosti.

Nastavno na izjavu župana Dubrovačko-neretvanske županije Nikole Dobroslavića u svezi zatvaranja terapijskog bazena SB Kalos kao jedne od preventivnih mjera protiv širenja infekcije novim koronavirusom odgovorno izjavljujemo:
U vrijeme kada u cijelom svijetu vlada prvenstveno zdravstvena kriza zbog pandemije i kada unatoč svim problemima svi dajemo svoj maksimalan doprinos u toj borbi, tražimo javnu ispriku župana zbog izjava izrečenih u jučerašnjoj emisiji Točka gledišta na Dubrovačkoj televiziji u kojima proziva i optužuje nas liječnike SB Kalos kao glavne krivce za situaciju u ustanovi te se usuđuje direktno nas povezivati s navodima anonimnog izvora objavljenih navoda ovih dana na portalu Dubrovačkog dnevnika.

Podsjećamo župana da smo se mi u našim obraćanjima njemu i svim ostalim nadležnim institucijama uvijek potpisivali imenom i prezimenom te nam ni sada, a ni u bubuće ne pada napamet činiti suprotno.

Kako se do sada površno pristupalo rješavanju naših problema u SB Kalos tako se i sada površno ispitala situacija u ustanovi. Kako bi župan, a i javnost bili bolje informirani želimo da se zna da je tek nakon intervencije nas liječnika pozivom dežurnoj epidemiologinji dr. Komparak bazen u Kalosu prestao s radom u utorak 24.03.2020.god. Ne ulazeći u navode u objavljenim člancima želimo istaknuti da ono što mi kao zaposlenici SB Kalos sa sigurnošću možemo tvrditi jest također da su zaključno s danom 20.03.2020.god.u našu bolnicu primani pacijenti iz naše i okolnih županija na način da su doveženi sanitetskim vozilima te potom dopraćeni od strane vozača tih sanitetskih vozila direktno do svojih soba.

Župan je nedavno uputio dramatičnu poruku osobama koje krše samoizolaciju da tako ” pucaju” u narod i da ” će ih Bog kazniti”. Mi smatramo da je župan za svoj “pucanj” ovoga puta izabrao pogrešnu metu te stoga tražimo javnu ispriku za izrečeno.

Anita Vidović,dr.med.spec
Gordana Bulić Pokaz, dr.med.spec.
Josip Skender, dr.med.spec.
Andrea Grgić Karanušić, dr.med.spec.
Mada Visković-Penić, dr.med.spec.

Komentiraj

FCW