Na današnjoj sjednici Vlade premijer Andrej Plenković poručio je da se uvode sankcije za one bez COVID potvrda.

“Covid-potvrda nije obavezno cijepljenje. To omogućuje cijepljenima da imaju kontakt s necijepljenima koji imaju test, a necijepljenima s testom omogućava da rade i ulaze u javne i državne institucije. Taj test je benigni bris, koji traje jednu sekundu, nije nimalo invazivan, koji je od svih medicinskih zahvata nešto najkraće i najjednostavnije. Ispada da se ovi prosvjedi zbivaju zbog testiranja, a ne cijepljenja. A to je bris koji traje jednu sekundu. Ako je taj bris toliki problem velikom broju ljudi, onda je to neobično. Na prosvjede potiču politički eksponirani ljudi, ne vjerujem da je njima bris problem. Pogotovo onima koji potiču na prosvjede, a primili su jednu, dvije ili tri doze. Zaštićeni su kao lički medvjedi, a potiču na neposluh”, rekao je.

“Zato sam naložio ministrima da uvedemo sankcije za ove koje će se ponašati da odluke koje Stožer donosi na temelju zakona bagateliziraju, ignoriraju i pozivaju na građanski neposluh. To ne dolazi u obzir”, rekao je.

“Tu ćemo biti čvrsti i ustrajati u ovome i zato očekujem promjene zakona, prekršajne sankcije za one koji misle da su tako jako pametni, pametniji nego većina ljudi na svijetu. E nisu. Nisu pametni. Ovakvu demagogiju, populizam i podilaženje nepotrebnim strastima, mislimo da to nije ni normalno ni korektno. Ako imaju neku drugu političku ambiciju, onda neka to kažu, nego glume velike slobodare a zaštićeni su booster dozom kao lički medvjedi”, rekao je.

“Razumijemo da se netko ne želi ili ne može cijepiti, ali onda sudjelujte u životu tako da imate potvrdu”, rekao je.