Predsjednik Domovinskog pokreta Ivan Penava prije nekoliko dana se prenerazio činjenicom da je bratu Dubravke Šuice, Franu Luetiću isplaćena ogromna otpremnina i to više od vrtoglavih 240 tisuća kuna. Tu informaciju prije više od tjedan dana objavio je novinar Indexa Vedran Salvia.

Vijest je u lokalnim medijima koji često znaju prenijeti nacionalne teme prošla ispod radara.

Index je tako doznao kako je plaća Franu Luetiću prema podacima s imovinske kartice iznosila 34.907,70 kuna. Drugim riječima, Luetić je primio 244 tisuće kuna otpremnine koja mu je isplaćena do kraja kolovoza.

Ubola me vijest iz medija od neki dan o otpremnini direktora Zračne luke Dubrovnik koji je, eto slučajno, brat Dubravke Šuice, a zamjenik je rođeni brat žene Andreja Plenkovića. Ako i dalje mislite da se u ovoj državi slučajno događaju stvari, samo u Vukovaru ili Vinkovcima, imali smo prilike vidjeti što su lokalni šerifi tamo napravili – komentirao je čelnik Domovinskog pokreta, Ivan Penava, inače bivši HDZ-ovac, a sve u svjetlu pljačke stoljeća u Ini u kojoj su također neki od glavnih aktera bili, gle čuda, članovi HDZ-a.

Ukoliko vam je promakla pak vijest o Luetićevoj mirovini i otpremnini, u cijelosti je možete pročitati OVDJE.