Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović jučer je donio odluku kojom je u čak pet policijskih uprava poništio natječaje za čelnu poziciju – načelnika Policijske uprave, piše Telegram.

Natječaji su poništeni u Policijskoj upravi dubrovačko-neretvanskoj, Virovitičko-podravskoj, Krapinsko-zagorskoj, Primorsko-goranskoj i Vukovarsko-srijemskoj. Radilo se o internim natječajima što znači da su se na njih mogli javiti samo kadrovi iz policijskog sustava. Kada će biti raspisani novi natječaji ne zna se, niti je sasvim jasno tko će dalje voditi ove policijske uprave, budući da je nekim načelnicima mandat istekao u ponedjeljak. Inače, sve ove policijske uprave imaju poseban značaj jer pokrivaju granične crte, od kojih one u Vukovarsko-srijemskoj i Dubrovačko-neretvanskoj županiji posebno važne.

Prema odluci što ju je potpisao ministar Božinović u Policijskoj upravi dubrovačko-neretvanskoj natječaj je poništen jer niti jedan od kandidata nije zadovoljio na testiranju. Taj podatak iznimno je poražavajuć, tim više što su se javila samo trojica kandidata, od kojih su dvojica, prema Telegramovim informacijama, došla na testiranje.

Inače, Telegramovi izvori tvrde da se na cijeli natječaj prijavilo oko 120 kandidata, ali ih je svega 40-ak pisalo testove i izašlo na usmene ispite.

U preostale četiri policijske uprave natječaji su poništeni jer su se, kako je navedeno u ministrovoj odluci, ‘bitno promijenile okolnosti nakon raspisivanja internog oglasa’. Što to točno znači iz MUP-a nam još nisu odgovorili.

No, izvori iz same policije uvjeravaju kako su i u tim policijskim upravama povjerenstva najbolje bodovala kandidate koji nisu prvi izbor čelnih ljudi Ravnateljstva policije i MUP-a. “Očito su pogriješili kod bodovanja na intervjuima pa liste nisu ispale onakve kakve su se očekivale”, kazao nam je sugovornik iz jedne od ovih policijskih uprava. Nekima su rekli sa je natječaj poništen jer su kandidati imali isti broj bodova.

Članak u cijelosti možete pročitati OVDJE.