FCW

Ukupno je na području naše županije 12 novozaraženih u dva dana. Od tih 12 jedan je zdravstveni radnik koji nije iz bolnice, a kontakt je drugog zdravstvenog radnika.

Više detalja na konferenciji za medije otkrio je ravnatelj Zavoda za javno zdravstvo Mato Lakić: “Imamo dvije obitelji sa po dva novozaražena koji su se zarazili u tim obiteljima. Također imamo osobu iz Konavala koja je moguća veza sa Zračnom lukom. Imamo jednu osobu čija je djevojka pozitivna, to je taj kontakt. Imamo jedan bračni par iz Dubrovnika kojemu istražujemo još kontakte tj. izvor zaraze, a oni nisu imali daljnje kontakte dok su bili zarazni. Također još imamo osobu iz Ploča za koju se istražuje mogući izvor zaraze te ovu nažalost preminulu osobu za koju smo nažalost tek jutros saznali pa je u tijeku istraživanje o čemu se zapravo radi.”

Zaražene su 32 muške i 30 ženskih osoba.

Raspodjela oboljelih po jedinicama lokalnih jedinica: 25 iz Dubrovnika, 24 iz Konavala, 5 iz Trpnja, 3 iz Kule norinske, po dvoje Župa dubrovačka i Ploče i jedna osoba iz Vela Luke. Prosječna dob je 52 godine.

Komentiraj

FCW