U prigodi obilježavanja blagdana Svih svetih i Dušnog dana, u petak 29. listopada u 8 sati kod Spomen križa na groblju Boninovo položeni su vijenci i zapaljene svijeće za sve poginule branitelje i stradale civile u Domovinskom ratu.

Vijence su u ime Dubrovačko-neretvanske županije položili zamjenik župana Joško Cebalo sa suradnicima, potom predstavnici Grada Dubrovnika, Ministarstva obrane, Ministarstva unutarnjih poslova, Oružanih snaga Republike Hrvatske te Ministarstva hrvatskih branitelja, kao i udruga proisteklih iz Domovinskog rata. Molitvu za sve pokojne je predvodio župnik župe sv. Petra don Ante Burić

Nakon toga vijenci su položeni u 8.30 sati na Domobranskom groblju u Gospinom polju gdje su vijence također položil predstavnici Dubrovačko-neretvanske županije, Grada Dubrovnika te udruge Hrvatski domobran. Prigodnu molitvu predvodio je upravitelj svetišta Gospe od Milosrđa fra Miljenko Vrabec.

Sveta misa za sve poginule branitelje i stradale civile u Domovinskom ratu bit će u utorak, 2. studenog u 18 sati u katedrali Gospe Velike, misu će predvoditi katedralni župnik don Marin Lučić.