Povučena je studija utjecaja na okoliš za projekt brze ceste Dubrovnik-Zračna luka. Informaciju su za Dubrovačku televiziju potvrdili iz Hrvatskih cesta. Njihovo obrazloženje prenosimo u cijelosti.

Studija je u ovom trenutku povučena kako bi se kvalitetno evaluirala sva pitanja i nedoumice iskazane tijekom javne rasprave od strane građana te napravio daljnji plan razrade u cilju zadovoljstva svih korisnika koji će u konačnici i koristiti infrastrukturu. Po detaljnoj evaluaciji sljedećih mjeseci, odredit će se daljnji smjer studije u smislu odabranog rješenja buduće prometnice. Naime, upravo ovim korakom želi se napraviti rješenje koje će biti prihvatljivo za sve zainteresirane strane, jer je javnom raspravom utvrđeno kako je dio građana protiv predloženog rješenja. Hrvatske ceste razvijaju infrastrukturu za boljitak građana, te je time potreban konsenzus sa lokalnim stanovništvom i samoupravom. Sva pitanja i prijedlozi proizašli iz javne rasprave služit će za potrebitu evaluaciju i donošenje konačnog zaključka u svezi mogućnosti i varijantnog prijedloga izvedbe ove bitne trase – navode iz Hrvatskih cesta.

Podsjetimo, studija je mjesecima izazivala buru u javnosti. Javna izlaganja prošle godine izazvala su veliku pozornost dijela javnosti, udruga i političara. Protiv studije se uoči izlaganja i prosvjedovalo, a sam župan Nikola Dobroslavić bio je izviždan. Stanovnici Rijeke dubrovačke, ali i Župe dubrovačke još prošle godine su jasno rekli kako su protiv predložene trase.