Nakon provedenog inspekcijskog nadzora u domu za starije Termoterapija, kako neslužbeno doznajemo, podignut je optužni prijedlog protiv poslodavca i nadležnih osoba Termoterapije. Upit na ovu temu uputili smo podružnici Državnog inspektorata, a odgovor ćemo objaviti čim ga zaprimimo.

Podsjetimo, ravnateljica Doma za starije osobe Dubrovnik i izdvojene jedinice Termoterapija , Marina Sambrailo u emisiji ‘Točka gledišta’ demantirala navode iz anonimnog dopisa o neadekvatnim uvjetima rada u Termoterapiji, a pred kamere Dubrovačke televizije stale su djelatnice tog doma u Mokošici.

Resorno ministarstvo inspekcijskim nadzorom potvrdilo je navode djelatnica – u domu, u Mokošici nedostaje radnika, a covid 19 dodatak na plaću nije isplaćen.

Dva mjeseca kasnije djelatnice i dalje upozoravaju na iste probleme, a ravnateljica njihove navode i dalje demantira. Proteklog tjedna sastalo se Upravno vijeće doma za starije Termoterapija, ravnateljici Marini Sambrailo naložena je isplata svih financijskih zaostataka, a kako je otkrila predsjednica Upravnog vijeća, Katarina Doršner, pregovara se i o medicinskom kadru.

Detalje donosimo u Dnevniku Dubrovačke televizije od 18 sati.