Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture ponovno je poništilo Odluku o dodjeli koncesije za Peskariju, ekskluzivno doznaje Dubrovački portal. Informacije su već službeno i potvrđene.

Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture potvrdilo je za Dubrovačku televiziju da je kao drugostupanjsko tijelo odlučivalo o osnovanosti žalbe dostavljene na Odluku o davanju koncesije za Peskariju pri čemu je doneseno Rješenje o osnovanosti žalbe s obzirom da odabrana ponuda, kojoj je dodijeljena koncesija, ima bitne nedostatke.

U Ministarstvu smo provjerili i zašto je rješenje tek sada doneseno ako je istekao zakonski rok za donošenje odluke no neslužbeno doznajemo kako je jedan od ponuditelja odugovlačio s primanjem i slanjem odgovora na žalbu te da Ministarstvo zbog toga nije moglo žurnije reagirati.

Rješavanje u drugostupanjskom postupku, uz provjeru dostavljene dokumentacije, sukladno odredbama Zakona o upravnom postupku podrazumijeva i očitovanje ponuditelja te je Rješenje doneseno po zaprimanju navedenog očitavanja 19. svibnja 2023 godine – stoji u odgovoru Ministarstva.

Hoće li Dadić otići?
Nakon što je informacija službeno postala činjenica da ravnatelj Županijske lučke uprave Dubrovnik Željko Dadić već treću godinu za redom nije u stanju zakonito provesti jedan postupak dodjele koncesije, postavlja se pitanje hoće li ponuditi svoju ostavku ili će ga možda župan smijeniti.

Naravno, postoji i treća opcija a to je da Dadić i dalje ostane na funkciji i da netko i dalje nastavi tolerirati nezakonita postupanja.

Upit o Dadićevoj budućnosti smo poslali Dubrovačko-neretvanskoj županiji i odgovor ćemo objaviti čim stigne.

Druga odluka zaredom u istom postupku nezakonita?
Podsjetimo, Županijska lučka uprava Dubrovnik nije radila u skladu sa zakonom te je niz njihovih odluka i službeno proglašeno nezakonitima. Dubrovački portal prethodno je objavio Rješenje Ministarstva mora iz srpnja 2022. godine u kojem stoji da je cjelokupni postupak dodjele koncesije na Peskariji nepravilno utvrđen te je Ministarstvo niz odluka donesenih u prvom postupku nadmetanja koji je trajao od listopada 2021. do kraja siječnja 2022. godine proglasilo nezakonitima.

Ovo tijelo smatra nespornim da je u cjelokupnom postupku dodjele koncesije činjenično stanje nepotpuno i nepravilno utvrđeno, da je nepravilno primjenjeno materijalno i procesno pravo, da su Odluke nezakonite te je odlučeno kao u izreci ovog rješenja – stoji u Rješenju koje je donijelo Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture, a koje je prema našim izvorima i povod cijelog krim istraživanja koje provodi policija.

Koji je sljedeći potez ŽLUD-a po pitanju koncesije za Peskariju tek ostaje za vidjeti, obzirom da se cijeli postupak ponovno vraća na početak.