Dubrovački Regionalni centar kompetentnosti u turizmu i ugostiteljstvu je u nastajanju, a već je izrodio sjajnim projektima i kurikulom. U emisiji “Sve u 16” predstavili su ih nastavnici Turističko – ugostiteljske škole Tonći Vuleša i Matea Ban.

– Prošli smo dosta edukacija, u timu nas je oko 20 i smatramo da smo napravili odličnu platformu za ići u jednom zaista dobrom smjeru. Nedavno smo gostovali u Magdeburgu u Njemačkoj gdje smo posjetili strukovnu školu i po pitanju opreme i načina edukacije možemo slobodno reći da smo ispred njih. – kazala je Matea.

– Čingrija i Zgarište postaju bistro – boutique hotel i restoran, radit će naši učenici pod budnim okom mentora. Osim toga u sklopu ovog projekta smo razvili kurikul koji će koristiti cijela Hrvatska. Naime, uvodimo od iduće školske godine 4-godišnju školu za konobare, kuhare i slastičare koja osigurava vertikalnu i horizontalnu prohodnost učenicima. Prva godina je opća, a naredne 3 se usmjeravaju prema preferencama. – pojasnio je Vuleša.

Razgovor pogledajte u videu.