U tijeku je potraga za petero članova posade talijanskog tegljača koji su u noći na četvrtak nestali uslijed havarije na moru kod razgraničenja s Italijom, a jedna osoba je spašena, priopćilo je Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture.

Iz Ministarstva su naveli kako je u tijeku koordinirana akcija traganja i spašavanja za petero članova posade tegljača “Franco P” nestalih uslijed havarije koja se dogodila na crti razgraničenja područja nadležnosti traganja i spašavanja Hrvatske i Italije.

U akciji koju predvode Središnjica za traganje i spašavanje na moru – MRCC Rijeka i MRCC Roma, jedna je osoba spašena, a još se traga za preostalih petero članova posade tegljača koji plovi pod talijanskom zastavom.

MRCC Rijeka je informaciju o potonuću tegljača zaprimio sinoć oko 21 sat, otkako traje zajednička akcija traganja i spašavanja.

U akciju su uključeni talijanska obalna straža (helikopterom i gliserom), Lučka kapetanija Dubrovnik s brodom “Danče”, Jadroplov s brodom “Split” te pet brodova koji su bili u blizini – jahta “Anna”, teretni brod “Comanche”, tegljač “Paul” te tankeri “Astrea” i “Crown 2”. S obzirom na to da je akcija traganja još u tijeku, u Ministarstvu navode da će izvijestiti o daljnjim aktivnostima i rezultatima spasilačko-potražne akcije.