Dubrovački portal u posjedu je Odluke kojom Ministarstvo po drugi put u istom predmetu odluke vezano za koncesiju na Peskariji proglašava nezakonitima.

Dubrovački portal posjeduje Rješenje kojim se odluke Županijske lučke uprave proglašavaju nezakonitima. Ovo je druga odluka vezana za Peskariju koju je Ministarstvo poništilo. Nitko nam to službeno ne želi potvrditi no u Ministarstvu mora zasigurno neće više tolerirati donošenje nezakonitih odluka od strane Županijske lučke uprave Dubrovnik.

Ministarstvo je utvrdilo da je prvostupanjsko tijelo (Županijska lučka uprava Dubrovnik) u cjelokupnom postupku dodjele koncesije nepravilno i nepotpuno je utvrdilo činjenično stanje, da je nepravilno primjenjeno materijalno i procesno pravo, zbog čega je Odluka o davanju koncesije od 15. prosinca 2022. godine nezakonita te je istu trebalo u cijelosti poništiti – stoji u Rješenju koje je donijelo Ministarstvo mora.

Dubrovački portal u niti jednom trenutku praćenja ove priče nije zastupao stav treba li ponuditelj A ili ponuditelj B biti izabran niti je to naš posao no ono što je sasvim jasno jest da je Županijska lučka uprava Dubrovnik donijela niz nezakonitih odluka, da ne zna zakonito provesti postupak dodjele koncesije za Peskariju i da na kraju trakavice koja traje treću godinu za redom s rješenjem ovih problema nisu na kraju nego upravo suprotno – na početku.

Upit za komentar smo poslali Županijskoj lučkoj upravi Dubrovnik te Dubrovačko-nertetvanskoj županiji i objavit ćemo ga po primitku.