FCW

Na danas nastavljenoj 11. sjednici Županijske skupštine vijećnici su većinom glasova odbili pravo prvokupa vile Rašica nakon čega je oporba napustila vijećnicu.

Podsjetimo, 11. sjednica je prekinuta početkom srpnja u tijeku rasprave o pravu prvokupa Vile Rašice. Tada je odlučeno kako će se prekinuti sjednica bez usvajanja zaključka kako se ne bi konzumirao rok od 60 dana u kojem se potrebno očitovati za ovaj zahtjev privatnih vlasnika (pravo prvokupa nad dvije petine vlasništva), a sve dok okolnosti eventualne kupnje ove nekretnine (sva stručna mišljenja, mišljenje DORH-a, ostala dokumentacija, izvadci itd.) ne budu potpuno jasne.

Na početku 11. sjednice predsjednica Županijske skupštine Vilma Kosović kazala je kako je od prošle sjednice dobila očitovanja od brojnih meritornih tijela, te istaknula kako smatra da bi bila pogreška kupiti dvije petine Vile Rašice jer niti Županija ni država nikada nisu dobile ponudu za pravo prvokupa za tri petine koje su prethodno prodane. Pozvala je institucije da istraže ove činjenice i poduzmu odgovarajuće radnje.

Protiv kupnje dijela kompleksa vile Rašica je i župan koji je to i ranije isticao, a danas je dodao kako ne može Županija brinuti o tome što će neki drugi vlasnik napraviti s ostatkom vile.

Po završetku 11., započela je 12. sjednica Županijske skupštine. Dnevni red možete pročitati OVDJE.

 

Komentiraj

FCW