U ovotjednoj emisiji Jedan na jedan urednice i voditeljice Danijele Demarin Hasanović gostovao je načelnik općine Konavle Božo Lasić. Jedna od tema bila je komasacija konavoskog polja o kojoj se govori proteklih nekoliko godina. U emisiji je otkrio kako se upravo danas sastao s ministricom Marijom Vučković.

“Već je učinjeno puno. Napravljena je izmjera cijela konavoskog polja. To je oko 475 hektara. Toliko će obuhvatiti ta takozvana komasacijska gromada koja će se raditi na tom dijelu. Detektirani su svi vlasnici i suvlasnici – 3600 je čestica i 1300 vlasnika. Donesena je odluka na zadnjem vijeću da se donese plan sukladno novom zakonu i mislim da smo prvi koji rade po tom zakonu, a u međuvremenu je ministarstvo raspisalo natječaj za komasaciju koji traje godinu dana i nadamo se da ćemo se u sljedeća 3 ili 4 mjeseca javiti na to, imo još riješiti neke pretpostavke”, istaknuo je Lasić.

“Napravljeno je i idejno rješenje cesta i intenzivno se radi”, istaknuo je načelnik te dodao kako slijede i konzultacije s vlasnicima. “Mi smo dosta toga napravili i prije ovog zakona o komasaciji pa nam je to olakšalo.”

Što je Lasić odgovorio na pitanje kad će komasacija konavoskog polja biti završena pogledajte u kratkom video isječku.