Gostujući u ovotjednoj emisiji Jedan na jedan urednice i voditeljice Danijele Demarin Hasanović, dubrovačko-neretvanski župan Nikola Dobroslavić osvrnuo se na odnose sa susjedima nakon što je Zračna luka Dubrovnik dobila ime po Ruđeru Boškoviću.

Jedan od novinskih portala u Trebinju objavio je: “Nije greška, dobro ste pročitali – Dubrovački aerodrom nosiće ime po slavnom Srbinu iz Popovog polja”. Župan je na ovu temu u emisiji rekao: “Krajnja drska bezobraština. Jer nažalost naši istočni susjedi, govorim o Srbima, nisu odustali od svog plana Velike Srbije. One je bio u svom naponu 90-ih godina. Mi smo se organizirali i porazili ga u Hrvatskoj, Mislili smo da je poražen na cijelom području jugoistoka Europe, ali očito je da on živi u nekim glavama i to ne u malom broju glava i u nekim strukturama vlasti.”

Na pitanje po čemu vidi ozbiljnost situacije tj. da veliki broj ljudi razmišlja o toj ideji, župan je odgovorio kako predsjednik Republike Srpske Dodik ponavlja zadnjih dana ujedinjenje Srba. “Srbija, Republika Srpska, dio Kosova, cijela Crna Gora. A mijenjanje granica je Velika Srbija i to je na ovom prostoru uvijek bila velika opasnost i nesreća i ja se nadam da oni to neće ostvariti jer im mi to nećemo pustiti. To nam je donijelo dosta zla 90-ih godina, srećom smo izašli kao pobjednici i nikakve revizija ne dolazi u obzir.” 

Župan je osudio i svojatanje povijesnih ličnosti od strane Srbije i Crne Gore. “Oni tim svojatanjem hrvatskih teritorija, u ovom slučaju Dubrovnika, pripremaju svoju javnost na novu agresiju na Dubrovnik.”

Detaljnije u videoisječku.

 

Cijelu emisiju pogledajte ovdje: