U ovotjednoj emisiji Jedan na jedan urednice i voditeljice Danijele Demarin Hasanović gostovao je Ivica Puljić, ravnatelj Doma za starije Dubrovnik i izdvojene jedinice Thermoterapia. Puljić je na tu poziciju imenovan prije nešto više od dva mjeseca, a odgovornost je preuzeo nekoliko mjeseci nakon istupa dijela djelatnika u javnost vezano za niz problema zbog kojih je intervenirala i inspekcija. U emisiji se osvrnuo na stanje u Domu, ali i odnose s bivšom ravnateljicom Marinom Sambrailo.

“Čim sam došao krenuo sam žestoko i tražio od svih da se bave isključivo svojim poslom”, rekao je Puljić u emisiji te dodao: “Dosad smo imali situaciju u kojoj se nije djelovalo po principu smjernica poput nalaza inspekcija. Mislim da se to u prvom redu treba gledati i po tome postupati. Odmah sam po tome postupao jer ljudi iz inspekcija su zapravo naši partneri jer nam jasno i glasno kažu što trebamo ispraviti.”

Novi ravnatelj kaže kako su korisnici zadovoljni, kako su mu to i sami, kaže, već na prvom sastanku rekli, a na neke njihove primjedbe poput nedostatka frizera, odmah je reagirao. Popravio se i lift u Thermoterapiji na što su djelatnice ukazivale.

“Činjenica je da se po nekim stvarima dosad nije postupalo kao – trebate riješiti potporni zid”, rekao je Puljić, a na pitanje zašto se nije reagiralo rekao je kako je to pitanje za nekoga drugoga. Njegova prethodnica bila je Marina Sambrailo. U emisiji je Puljić otkrio kako je ostala u Domu kao zaposlenica i to na poziciji spremačice.

Što je još rekao na ovu temu pogledajte u sljedećem videoisječku.