U ovotjednoj emisiji Jedan na jedan urednice i voditeljice Danijele Demarin Hasanović gostovao je SDP-ov županijski vijećnik Ivo Karamatić. Osvrnuo se na proteklu sjednicu Županijske skupštine na kojoj su raspravljali i usvojili novi poslovnik te poručio kako ga je posebno razočarala predsjednica skupštine Terezina Orlić. “Nije njen posao da štiti župana od neugodnih pitanja”, rekao je u emisiji Karamatić.

Vijećnik je rekao kako je Orlić na sastancima bila kolegijalna, no kako se sve to izjalovilo kad je najavila treći sastanak na kojem bi se razgovaralo o prijedlogu, a to se onda nije dogodilo. “Oni su nama to servirali na klupe u radnim materijalima za ovu skupštinu. Ja sam im rekao na početku da će biti kazin. To u ljudima budi revolt. Meni je čak bilo neugodno zbog nekih situacija, ali ako se bavite politikom ne iz interesa nego iz drugih stvari. Zna se poja je uloga pozicije, a koja oporbe. I ako nešto netko ima za reći onda ima pravo na to. Možda sam i dalje hlebinac jer vjerujem da ova naša Hrvatska može i mora bolje.”

Rekao je Karamatić kako je u politici od 1997. te da ovakvu situaciju u kojoj se guše i oporba i mediji još nije vidio. “Ovo danas se svodi na to da se ide ušutkati oporbu i medije, a izvore kazneno proganjati!”

Detaljnije u kratkom videoisječku.