U prvoj ovosezonskoj emisiji Jedan na jedan urednice i voditeljice Danijele Demarin Hasanović gostovao je Viktor Šober, novi direktor Zračne luke Dubrovnik.

Prije dolaska na čelnu poziciju dubrovačkog aerodroma, Šober je 11 godina proveo u Bruxellesu, između ostaloga i kao ministar savjetnik za telekomunikacije i informacijsko društvo u Stalnom predstavništvu RH pri Europskoj uniji. Prijavio se na natječaj za direktora Zračne luke, Vlada RH ga je predložila kao kandidata, a potom odobrila i skupština Zračne luke Dubrovnik.

“Mislim da je došlo zapravo vrijeme da odem”, odgovorio je Šober na pitanje zašto je otišao iz Bruxellesa, a pojasnio je i kako nije dobio otkaz na donedavnom radnom mjestu. “Zapravo sam ja moj mandat prekinuo. Trajao je do 2024. Ja sam ga prekinuo jer sam imao želju da se javim na ovaj natječaj, da se vratim doma.”

Iako ga je kao kandidata predložila, a samim time i podržala Vlada RH, Šober kaže kako nije političar i nema potrebu ‘uzvratiti uslugu zbog podrške’. Otkrio je i kako nema ni člansku iskaznicu ni političkih ambicija. Više u video isječku.