U ovotjednoj emisiji Jedan na jedan urednice i voditeljice Danijele Demarin Hasanović gostovao je Jure Marić, pročelnik Jedinstvenog upravnog odjela u općini Župa Dubrovačka. Jedna od tema bila je i projekt obnove kompleksa Kupari.

Naime, u projekcijama proračuna Općine za 2025. i 2026. može se iščitati kako se očekuje povećanje prihoda od turističke pristojbe i komunalne naknade jer se očekuje revitalizacija hotelskih kompleksa. Marić je u emisiji pojasnio u kojoj su fazi projekti obnove u općini. “Imamo dva problema, Plat i Kupari. Izgledalo je kao da će doći do rješenja. Plat je bio žrtva afere Agrokor, vlasnička struktura se urušila i krenulo je sve ispočetka. Vlasnici su se opet javili, mijenjaju projekt”, istaknuo je Marić te dodao kako Plat funkcionira tako da je Plat u podnajmu zbog čega nemaju komunalni problem.

“Najgora stvar za Kupare je bila 2001. kad se maknuo vojnik s ulaza”, istaknuo je Marić te dodao kako je ugovor o koncesiji potpisan još 2016.  Danas je koncesionar Kupari Luxury Hotels u vlasništvu singapurske tvrtke. “Dogovoren je Aneks II, UPU Kupari dopune i izmjene UPU Kupari I, bit će ovaj mjesec javna rasprava, a trebalo bi biti izglasano u 1. mjesecu. Onda slijedi lokacijska i građevinska dozvola, a onda i počinju plaćati dio ovih pristojbi. Za razliku do sad, ovo djeluje kao ozbiljna struktura”, rekao je pročelnik u emisiji.

“Ima tu problema, to je kao kad kuću gradite, ali to su sve rješive situacije”, istaknuo je Marić.

Više u sljedećem videozapisu:

 

Cijelu emisiju pogledajte ovdje: