U ovotjednoj emisiji Jedan na jedan koju uređuje i vodi Danijela Demarin Hasanović gostovao je načelnik općine Neum Dragan Jurković. Tema su, između ostaloga bili i opći izbori u Bosni i Hercegovini koji se održavaju 2. listopada. Jurković je rekao kako je veliki problem što Hrvati u BiH nisu izborili jednakopravnost niti se poštuju ustavom im zajamčene slobode.

Inače, Hrvatski narodni sabor koji okuplja dio političkih stranaka s hrvatskim predznakom u BiH kandidirao je Borjanu Krišto za članicu Predsjedništva. Jedna je kandidatkinja, kako je Jurković pojasnio, jer ne žele da se glasovi rasipaju.

“Mi smo dosad tri puta imali izbor hrvatskog člana Predsjedništva. Bošnjaci kao većinski narod u BiH je birao toga člana iz reda hrvatskog naroda. To je bilo legalno, ali legitimno nije jer nije biran glasovima Hrvata”, istaknuo je Jurković te dodao kako se za promjenu toga zalažu kroz zahtjevanje izmjena izbornog zakona. To dosad nije bilo uspješno, a dio krivice, kaže Jurković, snose i predstavnici međunarodne zajednice.

Detaljnije u video isječku. Cijelu emisiju pogledajte OVDJE.