Ljeto na Lopudu je i ove godine bilo prepuno događanja, a za to su zaslužni vrijedni Lopuđani i Lopujke. Jedna od njih je pravnica Suzana Glavočić koja je gostovala u emisiji ‘Ljetni đir’.

– Budim se ujutro prije 5 sati. Ako moram oprati kosu ili nešto dodatno obaviti onda i ranije. Ispijanje kave traje nekih 20-tak minuta i onda se kreće. S obzirom da živim na drugoj strani otoka do broda se trebam dovesti sa svojim malim golf autićem. Svako jutro molim Boga da upali. Do luke mi treba 10 minuta. Slijedi ukrcaj na brod. Tu je vazda ista ekipa, nas 4 žene. Konobar s Postire zna što koja pije i odmah nosi. I kreće čakula. Taj dio dana ne bih mijenjala za ništa. – ispričala je Suzana koja, iako je poslovne obveze vežu za Grad kao i kćerkina škola i izvannastavne aktivnosti, svoj život vidi na Lopudu.

– Život na otoku je kvalitetniji. U Gradu ste skučeni u stanu, a tamo imate kuću, okućnicu, vrt, komod. Ja kad uberem svoju pomadoru ma to se ne može opisati. Najveći problem je nepovezanost, činjenica da nemamo brzih brodskih linija, ali radimo na tom problemu i vjerujem da će u skoroj budućnosti biti riješen. – rekla je Glavočić.

Cijeli razgovor pogledajte u videu od početka emisije.