Gost ovotjedne emisije Jedan na jedan bio je načelnik općine Župa dubrovačka Silvio Nardelli. Jedna od tema bila je i obnova kompleksa Kupari. Iako je tvrtki Avenue ulaganja koncesija dodjeljena još 2015., do danas se hoteli unatoč obećanjima nisu izgradili. Nardelli kaže kako je sve još u procesu ishođenja potrebne dokumentacije te kako dio problema leži i u čestim promjenama vlasnika tvrtke koja će kompleks obnavljati.

Radi se o zakupu državnog zemljišta za pravo gradnje i koncesiji na pomorsko dobro. Međutim, ta tvrtka je to svoje pravo prodala tvrtki iz Singapura. Danas se ta tvrtka zove Kupari Luxury Hotels. Radi se o tvrtki koja raspolaže s preko 40 hotela visoke kategorije. Oni su najveći partner Four Seasons-a u svijetu”, rekao je Nardelli te dodao: “Ja bih bio sretan da će takva tvrtka biti garancija da će se u Kuparima napraviti brand visoke kategorije. Ja sam član povjerenstva koje je Vlada imenovala za realizaciju projekt Kupari. Očekujem da će se uskoro potpisati dodatak ugovora s investitorom pa onda izrada urbanističkog plana Kupari I. Investitor je u visokoj fazi izrade projektne dokumentacije.”

Inače, dokumentacija je već trebala biti gotova, no investitor je tražio produljenje roka. Kad će prvi radovi  nije poznato, a načelnik kaže kako je do toga još dug put. “Ja sam optimist. Volio bih da sve ide brže nego što ide, ali ne ide. Investitor ne može početi graditi preko noći. Mora napraviti cjelokupnu dokumentaciju i akte za gradnju. (…) Ja sam jako nesretan što to tako dugo traje. Ne mogu to opravdavati. Ali to je nešto što ne ide brzinom i dinamikom koju bismo mi htjeli.”

Više u sljedećem video isječku. Cijelu emisiju pogledajte OVDJE.