Perica Pušić, pročelnik Upravnog odjela za ruralni razvoj, gospodarstvo i EU fondove općine Konave, ujedno i član HSS-a bio je gost ovotjedne emisije ‘Jedan na jedan’ urednice i voditeljice Danijele Demarin Hasanović.

Pušić je bio predsjednik Županijske organizacije HSS-a, no suspendiran je prije proteklih lokalnih izbora, a otad za to mjesto nije izabrana nova osoba. Mladi političar koji je i vijećnik u županijskoj skupštini u emisiji se osvrnuo na stanje u stranci. “Što se tiče svake političke stranke, pa tako i HSS-a, mislim da su tu važna dva elementa – kvalitetan politički sadržaj i zadovoljavajući rezultat. Ponekad rezultat dođe s kvalitetnim sadržajem. I ne mora to biti tako, ali kad izostane rezultat, ja to ne vidim kao veliki problem kao kada izostane sadržaj”, istaknuo je Pušić te naglasio kako HSS-u nedostaje upravo politički sadržaj.

Na pitanje u kakvim je odnosima sa Zdenkom Mateljakom koji je bio imenovan koordinatorom za izbore nakon Pušićeve suspenzije, Pušić kaže kako su u odličnim odnosima. “Meni su oduzete ovlasti ili suspendiran, kako god želite, a Zdenko je u tom trenutku htio napraviti sve da HSS ovdje u DNŽ bude na okupu i sigurno ova razlika u izričaju nije došla iz loše namjere, naprotiv.”

Predsjednik HSS-a Krešo Beljak prošle je godine prozvao upravo Pušića i poručio kako je on taj koji je imao problem s komunikacijom te da županijska organizacija nije odradila svoj posao. Pušić mu je u emisiji odgovorio kako to nije shvatio osobno te kako su njegovi stavovi o Beljaku od ranije poznati javnosti. O napuštanju stranke, kaže, nije razmišljao. “Zašto ne bih ostao? Mislim da niti jedan od pojedinaca koji su vodili HSS nisu HSS nego je HSS puno više od toga. Ja jednostavno osjećam da tu pripadam, da mi je tu mjesto. Za mene to nikad nije bila opcija niti sam o tome ikad razmišljao.”

Više o ovoj temi u kratkom videoisječku. 

 

Cijelu emisiju pogledajte ovdje: