Gostujući u ovotjednoj emisiji Jedan na jedan, načelnik općine Župa dubrovačka Silvio Nardelli komentirao je stanje projekta groblja Dubac u koji je općina uključena s Gradom Dubrovnikom. Istaknuo je kako je to jedna od važnijih stavki proračuna općine teškog 7,5 milijuna eura.

“Prisjetimo se da su u protekloj godini naši građani i svi koji su bili zainteresirani za kupnju grobnica, da smo ih mi na neki način doveli u situaciju da unaprijed plate te grobnice jer je to uistinu bio jedinimogući način kako nastaviti dalje s izgradnjom groblja. Ni mi ni grad Dubrovnik nismo bili u mogućnosti osigurati tolika proračunska sredstva. Riječ je o okvirno 70 milijuna kuna plus PDV za tu takozvanu drugu etapu izgradnje groblja Dubac. Kako to nismo uspjeli osigurati iz proračuna ni preko kreditne linije, bili smo prisiljeni tražiti taj novac od građana”, istaknuo je Nardelli te pojasnio zašto nisu uspjeli za tu potrebu uzeti kredit.

“Konkretno u ovom slučaju Grad Dubrovnik nije mogao dati garanciju za vraćanje tog kredita tako da smo odustali od kreditne linije tj. nismo imali mogućnosti. Mogli smo zaustaviti gradnju ili tražiti novac od građana”, rekao je načelnik, a na pitanje zašto Grad nije mogao dati garancije odgovorio je: “Zato što je Grad već imao kreditna zaduženja gdje nije mogao dati garancije, a Groblje Dubac nije moglo samo uzeti kredit od poslovne banke.”

Nardelli je u nastavku emisije rekao i kako će cijena grobnica u budućnosti rasti, no da će građani imati dovoljno vremena da ih kupe po starim cijenama. Više u videoisječku, a cijelu emisiju pogledajte OVDJE.