FCW

U Zavičajnoj kući Dubrovačkog primorja potpisan je Ugovor o sufinanciranju provedbe projekta ‘Centar za gospodarenje otpadom DNŽ Lučino razdolje’.

Potpisivanju su nazočili ministar zaštite okoliša i energetike Tomislav Ćorić koji je ovom prilikom istaknuo kako je ovaj projekt vrh piramide sustava za gospodarenje otpadom na području naše županije, čiji početak rada očekuje početkom 2023.godine.

Načelnik Općine Dubrovačko primorje je kazao kako je ovo velik korak prema realizaciji Centra vrijedan oko 80 milijuna kuna.

Direktor Agencije za gospodarenje otpadom je istaknuo kako ovaj projekt doprinosi razvojnim ciljevima DNŽ, ekološkom razvitku i zatvaranju postojećih odlagališta, što će omogućiti atraktivniji život stanovništva. Njegove reakcije o nedostatku sredstava pogledajte u videu.

Direktor Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost Siniša Kukić je podsjetio kako su u veljači potpisani ugovori o dodjeli 287 milijuna kuna za izgradnju centra, a osigurani iz sredstava Europske unije. Današnjim ugovorom između Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost i Agencije za gospodarenje otpadom vrijednim 81 milijun kuna će se zaokružiti financijska konstrukcija cijelog projekta.

Župan Nikola Dobroslavić je istaknuo kako je ovo projekt od strateške važnosti, te da bez sustavnog gospodarenja otpadom. Kazao je kako će ovaj projekt utjecati na nužno razvrstavanje i smanjivanje otpada. Osvrnuo se i na prozivke brojnih udruga kao i KLGB Srđ je Grad koji već dulje vrijeme govore kako je projekt ekološka bomba. Njegove reakcije pogledajte u videu, a sutra nastavljamo pratiti temu Lučinog razdolja i donosimo reakcije Udruga.

 

 

 

 

Komentiraj

FCW