Gost emisije ‘Sasvim otvoreno’ bio je Božo Petrov, kandidat Mosta za župana dubrovačko-neretvanskog. Na pitanje zašto sad želi biti župan, a dosad je govorio da županije treba ukinuti, Petrov je odgovorio:

“Način i razlog zašto su smišljene županije nije ovaj. Kad su ih smišljali htjeli su ravnomjeran razvoj Republike Hrvatske, a na ovaj način kad župani favoriziraju svoje političke istomišljenike i samo po tom ključu dodjeljuju sredstva iz države ne postiže se ravnomjeran razvoj. mi ne možemo pobjeći od činjenice da županije postoje, ali ja vjerujem da ako se njima upravlja na pravedan i transparentan način da budu na korist svim građanima i servis onima koji vode lokalne samouprave, onda te županije mogu biti od koristi. Ako će administracija biti efikasnija i brža, a mi to danas ne vidimo. Realnost je osim 20 županija i 550 općina.”

Petrov se zalaže za postojanje 130 općina koliko ih je bilo na početku, ali i za to da novac koji pojedina mjesna zajednica zaradi ostaje u toj zajednici.

“Želim na transparentan način upravljati županijom i na takav način pokazati je li se može uspješnije i bolje. Mi smo dosad vidjeli da se to tako dosad nije radilo. Je li mi znamo na koji se način troše naši novci?”, istaknuo je kandidat Mosta za župana i dodao kako smatra da u roku od mjesec dana može postići da županijski proračun bude transparentan javnosti.

Više u sljedećem video isječku.

Ukoliko niste pogledali emisiju, to možete učiniti OVDJE.