Gostujući u emisiji ‘Točka gledišta’ urednice i voditeljice Marije Njavro na temu brze ceste, načelnik općine Župa dubrovačka Silvio Nardelli istaknuo je kako se što prije treba početi s realizacijom projekta.

Ta cesta će imati štetni utjecaj i na Grad Dubrovnik i na Župu dubrovačku, vjerujte koje god varijantno rješenje bude u konačnici izabrano, međutim to nama treba, mi to moramo imati i bez toga se ne možemo dalje razvijati, ne možemo ni živjeti. Prema tome, to je nešto što moramo napraviti i moramo trpjeti štetni utjecaj. Dakle, ne zagovaramo ovdje ništa. Što se mene tiče neka se stanovnici Župe dubrovačke izjasne, ali mi moramo prvo sagledati što nam se nudi – komentirao je između ostalog Nardelli.

Na komentar o prozivkama oporbe i na pitanje da ga dobro rešetaju, Nardelli je odgovorio

Marija, oporba kaže da kroz ovu deklaraciju što su predložili, da treba trajno odbaciti ovo varijantno rješenje koje je ponuđeno, dakle ovo rješenje ispod Postranja. HDZ kaže NE – mi trebamo napraviti gornju varijantu, da možemo sagledati što je za Župu bolje i pametnije dugoročno.. Dali smo niz primjedbi (…) ali reći da treba ukinuti sve spojeve između današnje D8 i brze ceste to je potpuno suludo – odgovorio je Nardelli istaknuvši kako su prozivke oporbe neutemeljene, a navodi Nikole Dupera da su jedini on i Jure Marić za projekt u Župi neistiniti.

Više u video isječku.

Ukoliko ste propustili emisiju u cijelosti možete pogledati na youtube kanalu Dubrovačke televizije.