“Pogled” je naziv izložbe slikarice Ivane Jovanović – Trostmann koju, ako još niste, imate priliku pogledati u Sponzi do utorka 13.travnja. Izložbu je organizirala Dubrovačka biskupija, a u sklopu manifestacije Kršćansko lice kulture. Riječ je o trideset i tri slike, točno koliko je Isus imao godina kada je umro i uskrsnuo, akrila i ulja na platnu velikih formata, te dvije Bogorodice.

Ovim povodom autorica je gostovala u emisiji ‘Sve u 16’, a s urednicom i voditeljicom Ivanom Mijić Vulinović, osim o izložbi, razgovarala je o umjetnosti, krizi, vjeri…
– Bila mi je stvarno velika radost i čast izložiti svoje radove u Sponzi. Povod cijele izložbe je stih našega prijatelja Miha Rusa, koji je preminuo prije jedno pola godine. Rekao je otprilike ovako: “Volim kad u očima čovjeka kojeg sretnem vidim onaj pogled koji ostavlja sve za Gospodina”. Dakle, pogled koji odaje odlazak pa povratak. I ne odnosi se na gubitak ovozemaljskog života, nego na odabir života koji je potpuno drugačiji. – pojasnila je autorica izložbe, istaknuvši kako je likovni postav radila supruga pokojnog Miha Lea Đurović Ruso.
– Ona je to tako stručno i prekrasno napravila tako što je povezala izložene radove i sa Mihovom pričom, jer on je ostavio citate koji su postavljeni uz svaku sliku, i sa križnim putem – istaknula je Jovanović – Trostmann.

Cijeli razgovor pogledajte u videu od 28.minute.