Prošlog su vikenda, tradicionalno već članovi Lions kluba Sveti Vlaho prodavali sadnice mediteranskog bilja koje su sami uzgojili. U emisiji “Sve u 16” gostovao je dugogodišnji član Kluba Boro Aleksić.

– Nastavak je to naše akcije “Srce pod povećalom” koju smo pokrenuli na jesen prošle godine, a za pomoć slijepoj i slabovidnoj djeci. To i jest jedan od glavnih ciljeva Lionsa cijeloga svijeta; pomoć slijepim i slabovidnim osobama – rekao je Aleksić.

Prisjetio se i samih početaka, odnosno osnivanja prvog hrvatskog Lions kluba upravo u Dubrovniku. Bilo je to u listopadu 1990.godine. Također, Aleksić se osvrnuo na uobičajeno viđenje Lions klubova kao izdvojenih organizacija iznimno imućnih ljudi.

– Već niz desetljeća je Lions klub potpuno otvoren. To nije nikakvo tajnovito, elitno, zatvoreno društvo. To je skup ljudi dobre volje spremnih pomoći prvenstveno svojim radom, djelovanjem i načinom života, a potom i svojim financijskim sredstvima ako ih imaju. Ali preduvjet članstva nije da netko ima novaca – istaknuo je Aleksić.

Cijeli razgovor pogledajte u videu od 13.minute.