Za pokrenuti cijeli jedan festival, naročito u ova vremena, prije svega je potrebna velika odvažnost, ali jasno i iskustvo. Briljantna ideja o spoju filmske umjetnosti i gastronomije na otoku, kroz predani rad organizatora i spremnost na suradnju ostalih koji su se u hodu uključili u projekt, primiče se realizaciji. Naime, od 1.do 7.srpnja imat ćemo priliku uživati u Ponta Lopud Festivalu o kojem je više, u emisiji ‘Sve u 16’, ispričala njegova direktorica Tilda Bogdanović.

– Kriza i Corona donijeli su mi Lopud na koji sam pošla misleći da ću tamo biti par tjedana, a evo već prošla godina i pol dana. Ne da mi se vraćati u Grad, lijepo mi je. Imala sam sreću tamo upoznati divnih ljudi, između ostalih gospara Mirsada i gospođu Izetu Purivatra, osnivače i nositelje Sarajevo Film Festivala. I tako, družeći se tijekom ljeta došli smo na ideju da nešto pokušamo napraviti na Lopudu. – ispričala je Tilda.

Okosnica Ponta Lopud Festivala je film, a kulisa dobra hrana, vino i druženje.

– Gotovo svatko koga sam kontaktirala i s kime sam komunicirala na otoku je pokazao pozitivan odnos prema ovoj ideji i želju da se uključi na bilo koji način, da pomogne, što me posebno veseli. Svaki ugostitelj s otoka će kreirati svoj jelovnik kojim će se predstaviti tijekom filmskog tjedna, a cijene će biti promotivne. – istaknula je Bogdanović.

Posebne brodske linije, također po promotivnim cijenama, prevozit će od Grada do Lopuda, a filmske će projekcije biti besplatne. Sve dodatne informacije mogu se pronaći na službenim stranicama www.pontalopud.hr.

Cijeli razgovor pogledajte u videu od početka emisije.